Annons

Annons

Lax med baconströssel

Laxen smakar extra gott när den toppas med bacon!

Lax med baconsmul

Salta och peppra 250 g lax i portionsbitar och tillaga i ugn, 200°, ca 15 min. Strimla och stek 70 g bacon tills det får lite färg. Tillsätt 1 dl (25 g) smulat, dagsgammalt vitt bröd och 1 finriven vitlöksklyfta. Stek med baconet tills allt är riktigt knaprigt. Salta och peppra lätt och vänd ner 1 msk hackad persilja. Koka 400 g blomkål mjuk i saltat vatten, ca 7 min. Häll av vattnet och mixa slätt med ca 2 msk mjölk, salt och peppar. Strö baconströsslet över laxen och servera med moset och en grönsallad.

Annons

Receptet är beräknat för 2 personer.

Här hittar du fler smala och läckra recept

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…