Annons

Annons

Lättlagat och festligt till helgen!

Dela
(2)

Börjar du bli trött på att dra fram grillen så fort det kommer gäster? Rulla en lövbiff och den blir kalasfin på sekunden! Våra ädelostrullader med kantarellsås i Hemmets Veckotidning nr 33 gör garanterat succé.
Gör många – de går åt!

Annons

Ädelostrullader med kantarellsås
4 port
8 lövbiffar, ca 500 g
2 msk ljus fransk senap
8 soltorkade tomater i olja, 100 g
100 g gräddädelost
2 msk smör
1/2 tsk salt
2 krm vitpeppar
Kantarellsås
4 dl vatten
1 msk köttfond
1 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
150 g färska el frysta kantareller
1 msk smör
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Servering
ugnsstekta potatisskivor
tomatsallad

Gör så här
1. Bred senap och lägg en tomat och en bit ost på varje lövbiff.
2.  Rulla ihop köttet till rullader och fäst ev med tandpetare. Bryn rulladerna snabbt på hög värme i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
3.  Kantarellsås: Häll vatten och fond i en traktörpanna. Blanda grädde och mjöl i en bunke och vispa ner redningen i buljongen.
4.  Koka upp såsen under omrörning, lägg ner rulladerna och sjud såsen 5 min med lock.
5.  Stek kantarellerna i smör. Salta, peppra och lägg dem i såsen. Ta bort tandpetarna.
6.  Servera rulladerna med ugnsstekt potatis och tomatsallad.

Foto: Hanneke Bonthuis

 


Läs mer om:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…