Annons

Annons

Fluffig rabarberfrestelse med vit choklad

Sugen på något gott? Varva rabarberkompott som kokats med lime och fluffig chokladgrädde i glas, toppa med knapriga smulor och vips har du en läcker och lättlagad efterrätt!

Dela
(209)

Rabarberdessert med vit choklad

Himmelskt god dessert som går bra att förbereda och låta stå i kylen för att riktigt gotta till sig. Foto: Pontus Ferneman

Recept rabarberdessert i glas

4 port

Chokladgrädde
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde

Rabarberkompott
400 g rabarber
1–1½ dl strösocker
rivet skal av ½–1 lime

Smulor
ca 100 g mandelmassa
50 g smör, mjukt
1½ dl vetemjöl
3/4 dl rörsocker

Annons

Ugn 175°

Gör så här

1. Chokladgrädde: Hacka chokladen. Låt grädden koka upp. Häll den över chokladen och rör tills chokladen smält. Låt stå i kylen minst 2 tim.

2. Rabarberkompott: Skiva rabarbern. Låt småkoka tillsammans med socker och lime i ca 10 min. Smaka av med socker och lime. Låt svalna. Ställ in i kylen.

3. Smulor: Riv mandelmassan. Nyp ihop mandelmassa, smör, mjöl och rörsocker till en smulig deg. Strö ut smulorna på en plåt med bakpapper.

4. Grädda i mitten av ugnen, 10–15 min, tills de fått fin färg. Rör om lite då och då. Låt svalna.

5. Vispa chokladgrädden fluffig. Varva kompott, chokladgrädde och smulor i glas. Låt stå i kylen fram till servering.

 

Läs mer:

Rabarbermums på bara 5 min

Rabarber- och jordgubbsglass

Fruktsallad med smultäcke


Läs mer om:

Dela
(209)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…