Annons

Annons

Fläskfilé i grönpepparsås

Fläskfilégryta med läcker grönpepparsås. Såsen gör verkligen susen i den här lättlagade festrätten!

Annons
Lättlagad fläskfilé i grönpepparsås recept

Fläskfilé i grönpepparsås.

4 port
1 fläskfilé, ca 500 g
1 gul lök
1 tsk salt
2 krm peppar

Sås
11/2 msk inlagd grönpeppar
75 g smör
11/2 msk soja
2 msk konc kalvfond
2 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
2 dl matlagningsgrädde
2 dl crème fraiche
11/2 dl sky från stekning

Gör så här

1. Skär köttet i skivor. Skala och skiva löken. Bryn kött och lök i smör i stekpanna till fin färg. Salta och peppra och lägg över det i en traktörpanna. Skölj ur stekpannan mellan stekningarna och ta tillvara skyn.

2. Sås: Stöt grönpepparn i en mortel och blanda alla ingredienser i en kastrull. Sjud 5 min utan lock.

3. Lägg fläskfiléskivorna i såsen och låt dem sjuda 5 min.

4. Servera med klyftpotatis, vinbärsgelé och kokta grönsaker, tex broccoli.

 

Läs mer:

5 krämiga pannkaksrullar

Lövbiff i fransk senapssås

Färsbiff och mustig rödvinssås 

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

Läs också:

Dela
(1.08k)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…