Annons

Annons

Lättkokt sparris med citronzabaione

Spröda, lättkokta sparrisar serverade med hemgjord citronzabaione. Otroligt gott till förrätt!

Dela
(1)

Lättkokt sparris med citronzabaione

4 port

400–500 g grön sparris

Zabaione
2 små schalottenlökar
2 msk smör
31/2 dl torrt vitt vin
6 äggulor
rivet skal av 1 citron

Garnering
citronskivor
flingsalt
kryddgrönt, t ex dill

 

Gör så här:

Annons

1. Skär av och släng den nedre delen av sparrisstjälkarna. Koka sparrisen i lättsaltat vatten, ca 3 min. Häll av vattnet. Spola sparrisen i kallt vatten om den inte ska serveras genast, den tappar färg annars.

2. Zabaione: Skala och finhacka löken. Hetta upp smöret och fräs löken blank och smidig utan att den tar färg.

3. Tillsätt vin. Koka utan lock tills ca 2 dl vätska återstår. Ta kastrullen från värmen och låt svalna.

4. Vispa äggulorna och häll ner i såsen.

5. Sätt kastrullen över vattenbad. Värm sakta under ständig vispning tills såsen tjocknar.

6. Vänd ner citronskal. Smaka av med salt och peppar.

7. Häll såsen över sparrisen. Garnera med citron, flingsalt och kryddgrönt.

 

Läs mer

Lyxiga smörrebröd med räkor och sparris 

Lyxig lax- och räkpaj

Pastagratäng med kassler och ädelost

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(1)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…