Annons

Annons

Lättfixade bullar med äpple & kanel

Dela
(0)

Hastbullar med äpple och kanelPerfekt när man har bråttom men vill baka något gott till fikastunden!

Hastbullar med äpple & kanel
ca 18 st
Fyllning
50 g mjukt smör
½ dl rörsocker
1 tsk malen kanel
rivet skal av ½–1 citron
1–2 äpplen
Deg
5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 krm salt
100 g smör
2 dl mjölk (kallt)
Pensling & garnering
1 ägg
pärlsocker
Ugn 225°

Annons

Gör så här
1. Fyllning: Rör ihop smör, rörsocker, kanel och citron.
2. Deg: Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt. Finfördela smöret i den torra blandningen. Häll i mjölken och blanda snabbt samman till en deg. Klicka ut smeten i bullformar.
3. Tryck i en klick fyllning i bullarna, med två teskedar. Stick i en eller två äppelklyftsbitar i varje bulle.
4. Pensla med lätt uppvispat ägg. Strö på pärlsocker.
5. Grädda mitt i ugnen 12–15 min.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman

Gillar du att baka? Du hittar fler läckra recept här:

Kokostoppar med lime

Ljuvliga toscarutor i långpanna

Fina rulltårtan med banan och choklad

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…