Annons

Annons

Lättfixad sista minuten-sill!

Vill du göra några enkla sillrätter till midsommarbuffén? Vi frestar med några snabba sillsorter som gubbröra, sill med flädersmak ocb matjessill med rädisor.

Gubbröra

1. Klassisk gubbröra

4 port

2 kokta potatisar
4 hårdkokta ägg
2 små rödlökar
125 g ansjovis
3 msk hackad gräslök
3 msk hackad dill
3 msk crème fraiche
ev salt
peppar

Garnering
dill och gräslök

Annons

 

Gör så här

1. Tärna potatisen fint. Hacka äggen, rödlöken och ansjovisen. Blanda detta med gräslök, dill och crème fraiche. Smaka ev av med salt och peppar.

2. Lägg gubbröran i en skål. Toppa med dill och gräslök och servera med ett gott knäckebröd.

 

Flädersill med äpple

2. Flädersill med äpple

8 port

2 pkt 5-minuterssill à 420 g
1 dl flädersaft, outspädd
1 grönt äpple
3 salladslökar
1 citron

Dekoration
ev fläderblom el krasse

 

Gör så här

1. Häll av lagen och ta tillvara den. Blanda outspädd flädersaft i lagen.

2. Skär äpplet i tunna skivor, skär salladslöken i bitar. Skiva citronen.

3. Varva sill, äppelskivor, salladslök och citronskivor i en glasburk. Häll över lagen och ställ kallt 1 dygn.

4. Toppa ev med fläderblom eller krasse.

 

Limesill

3. Limesill

8 port

2 pkt 5-minuterssill à 420 g
10 cm purjolök, skivad
3 msk hackad gräslök
2 limer, skivade

Lag
1 dl ättiksprit
1½ dl vatten
2 dl strösocker
saft av 2 limer

 

Gör så här

1. Lag: Koka upp ingredienserna till lagen. Låt svalna.

2. Skölj sillfiléerna under rinnande kallt vatten. Skär i sneda bitar.

3. Varva samtliga ingredienser i en glasburk. Häll över lagen och låt stå kallt 1 dygn.

 

Matjessill med rädisor

4. Matjessill med rädisor och crème fraiche

4 port

400 g matjessill
2 dl crème fraiche
3 msk hackad gräslök
salt och peppar
10 rädisor
ev basilikablad

 

Gör så här

1. Skär upp matjessillen i bitar och lägg på fat.

2. Rör samman crème fraiche och hackad gräslök, smaka av med salt och peppar. Toppa sillen med krämen. Strö över tunt skivade rädisor och ev basilikablad.

 

Läs mer

Duka upp en härlig midsommarbuffé 

Matjessill med ägg och brynt smör

Färskpotatis- och purjolökspaj

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Dela
(52)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…