Annons

Annons

Lättfixad limesockerkaka

Lättbakad limesockerkakaLjuvlig mjuk kaka med frisk smak av lime och citron.

Lättbakad limesockerkaka
12–14 skivor
2 ägg
2 dl strösocker
50 g smör
1 dl vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
rivet skal av 1 lime
rivet skal av 1 citron
1 msk pressad citronsaft
Glasyr
2 dl florsocker
ca ½ äggvita
1½–2 msk pressad limesaft
Garnering
lime
Ugn 175°

Annons

Gör så här
1. Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och tillsätt vattnet. Låt koka upp och häll det i äggsmeten.
2. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med skal och saft från citrusfrukterna. Häll smeten i en smord och bröad avlång form (ca 1½ liter).
3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan vila några minuter innan du stjälper upp den. Låt svalna.
4. Glasyr: Rör ihop ingredienserna till en tjock glasyr. Bred den över kakan. Garnera med limeskivor.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman

Vill du baka kokostoppar med lime – klicka här

 

Läs också:

Dela
(19)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…