Annons

Annons

Lättfixad jordgubbscoupe

God och lättfixad dessert som du gör i coupeglas eller andra vackra glas.

Dela
(0)

 

Jordgubbscoupe

1 burk (397 g) sötad kondenserad mjölk
1 dl lemon curd
skal av 1 citron
5 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar
½ påse (à 120 g) marängtoppar

Dekoration
citronmeliss
citronskiva

 

Gör så här

Annons

1. Värm den kondenserade mjölken på svag värme i en kastrull (rör noga till botten av kastrullen, eftersom den är söt och lätt kan bränna). Ta kastrullen från värmen. Rör i lemon curd. Tvätta citronen och riv skalet. Rör ner detta i kastrullen. Låt såsen svalna och stå kallt tills den tjocknat.

2. Vispa grädden. Skölj, snoppa och dela bären. Varva jordgubbar, grädde och maränger i coupeglas eller andra vackra glas. Ringla över citronsåsen och dekorera med citronmeliss och citronskiva.

 

Buffén räcker till 10–12 personer

 

Läs mer

Vårens bästa buffé

Så mycket mat och dryck behövs till kalaset

Snabba sillen till midsommarbuffén

 

Av Ellinor Varady

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…