Annons

Annons

Lättbakat långpannebröd

Dela
(0)

Lättbakat långpannebröd

Duka fram ett stort härligt foccaciabröd med örter, fetaost och oliver på bordet!

Deg
25 g jäst
3 dl vatten, ca 37°
½ dl olivolja
2 msk honung
½ tsk salt
7 dl vetemjöl special
Fyllning
½ dl olivolja
100 g fetaost
100 g svarta oliver, avrunna
1–2 små rödlökar
½ msk flingsalt
½–1 tsk hackad färsk rosmarin
Ugn 250 °

Annons

Gör så här
1. Smula ner jästen i en bunke. Lös jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, oljan, honungen och saltet. Tillsätt mjölet.
2. Arbeta till en lös och smidig deg. Låt jäsa under duk i ca 30 min.
3. Klä en långpanna, ca 25×40 cm, med bakpapper. Häll ut degen och tryck ut den med fuktade händer. Låt jäsa under duk i ca 30 min.
4. Fyllning: Gör gropar i degen. Ringla över olivolja och tryck i tärnad fetaost, oliver och tunna rödlöksklyftor. Strö på flingsalt och rosmarin.
5. Grädda mitt i ugnen 10–12 min.

 

Vill du ha fler goda recept? 

Lättbakade dinkelbullar 

Lätta lunchen 

Glutenfria plättar

Kalasgoda bärmuffins 

 

Av Boel Ottmer
Foto: Pontus Ferneman

Mer om detta


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…