Annons

Annons

Lättbakade tomtemuffins

Chokladmuffins som blir extra fina när man garnerar med hemgjorda eller färdigköpta marsipantomtar.

Dela
(150)

Lättbakade tomtemuffins
ca 18 st
150 g mörk choklad
150 g smör
4 ägg
2½ dl strösocker
2½ dl vetemjöl
¾ dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Garnering
ca 300 g marsipan
röd hushållsfärg

Ugn 175° 

Gör så här

1. Hacka chokladen. Smält smöret och ta från värmen. Låt chokladen smälta i det heta smöret. Rör till en jämn smet.

Annons

2. Vispa ägg och socker lätt pösigt. Rör i chokladsmöret. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner i chokladsmeten. Fyll formar i ett muffinsbleck till ¾.

3. Grädda i nedre delen av ugnen, 20–25 min. Låt svalna.

4. Garnering: Färga 2/3 av marsipanen röd. Forma luvor och kroppar till tomtarna av den röda marsipanen, se bild. Forma ansikten och ben av den vita marsipanen. Sikta florsocker över muffinsen och garnera med marsipantomtarna.

 

Tips! Du kan också garnera med färdigköpta marsipantomtar.

 

Läs mer: 

Söta pepparkaksmuffins

Glöggbrownies

Småkakor med lingon

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(150)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…