Annons

Annons

Lättbakade jordgubbsmuffins med lemon curd

Baka underbara muffins med smak av sommarens bärskörd till eftermiddagskaffet. Snabbt och enkelt!

Dela
(0)

Lättbakade jordgubbsmuffins
ca 20 st

75 g smör
2 dl mjölk
2 ägg
1½ dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning
ca 100 g jordgubbar
½–3/4 dl lemon curd

Ev garnering
50 g mörk choklad
100 g vispgrädde
Ugn 200°

Annons

 

Gör så här

1. Smält smöret. Häll i mjölken.

2. Vispa ägg och socker poröst. Ta i smöret/mjölken. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten. Fördela smeten i formar som du fyller till hälften.

3. Fyllning: Skär jordgubbarna i bitar. Lägg några i varje form tillsammans med en klick lemon curd.

4. Grädda i mitten av ugnen 15–18 min. Låt svalna.

5. Ev garnering: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Låt chokladen smälta i den heta grädden under omrörning. Låt svalna och tjockna lite. Vispa (inte för hårt) tills krämen får en spritsbar konsistens. Spritsa en topp på varje muffins.

 

Läs mer:

Ljuvliga rabarbermuffins

Chokladmuffins med kokos

Minimuffins med kaluhakräm

 

Av Boel Ottmer
Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…