Annons

Annons

Lättbakade dinkelbullar

Dela
(0)

Lättbakade dinkelbullar

Fresta med fina bullar till julfrukosten!

Lätta dinkelbullar

ca 22 st
3 dl mjölk
25 g jäst
1 tsk salt
4 dl dinkelmjöl, fullkorn
50 g mjukt smör
3–4 dl vetemjöl special
Ugn 225°

Gör så här
1. Värm mjölken till 37 °. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt salt och dinkelmjöl. Klicka i det riktigt mjuka smöret under omrörning.
2. Ta i nästan allt vetemjöl special och arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa under duk i minst 30 min.
3. Dela degen i två delar och rulla ut till längder. Skär i bitar. Forma till bullar och lägg dem på plåtar med bakpapper. Låt jäsa under duk ca 30 min.
4. Grädda mitt i ugnen 8–10 min.

Annons

Av Boel Ottmer
Foto: Pontus Ferneman

Vill du baka fler bröd? Vad sägs om goda frukostbullar eller gyllene brytbröd!


Läs mer om:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…