Annons

Annons

Lättbakad hallonrulltårta

Färska hallon friskar upp den vanliga syltrulltårtan.

Dela
(441)

rulltårta

10–12 bitar
3 ägg
1½ dl strösocker
¾ dl potatismjöl
¼ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
Fyllning
1–1½ dl hallonsylt
ca 2 dl vispgrädde
ca 150 g färska hallon
Ev garnering
ca 1½ dl vispgrädde
citronmeliss
Ugn 225–250° 

Annons

Gör så här

1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten och vänd samman till en slät smet.

2. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakpapper.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Grädda i mitten av ugnen 5–7 min. Stjälp upp rulltårtan på ett sockrat bakpapper. Dra bort papperet som använts vid gräddningen. Låt svalna under en fuktig handduk eller långpannan.

4. Fyllning: Bred på ett tunt lager med sylt. Vispa grädden. Bred på den och strö över hallonen. Rulla samman. Garnera ev med spritsad grädde och citronmeliss.

 

Läs mer: 

Chokladrulle med bär

Lättbakad chokladrulltårta

Daimrulle med rostad mandel

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(441)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…