Annons

Annons

Lättbakad butterkaka

Dela
(0)

Mer lättbakat än så här blir det inte! Lat-Majas butterkaka kallar vi dessa mumsiga långpannebullar med kanel, mandelmassa och smör i fyllningen.

 

20 st bullar (1 butterkaka)
2 dl gammaldags mjölk el kaffegrädde
25 g jäst för söta degar
75 g mjukt smör
3 msk strösocker
1 krm salt
1 ägg
ca 8 dl vetemjöl

Annons

Fyllning
150 g mjukt smör
150 g riven mandelmassa
2 msk kanel
2 msk strösocker
Pensling & garnering
1 ägg
pärlsocker
Ugn 175°

Gilla Hemmets på Facebook

Gör så här

1. Ljumma mjölk/grädde till 37°. Blanda med smulad jäst.
2
. Blanda smör och socker i en bunke. Rör ner mjölkblandningen, salt och ägg. Vänd ner mjölet och blanda till en smidig deg. Låt jäsa ca 40 min under duk.
3. Knåda degen smidig på lätt mjölat bakbord. Dela i 20 bitar och forma släta bullar. Lägg dem med jämna mellanrum i en liten bakpappersklädd långpanna, ca 25×35 cm.

4. Fyllning: Mosa ihop ingredienserna. Lägg fyllningen i en spritspåse med tyll (munstycke) och stick ner tyllen nästan i botten på varje bulle. Spritsa ca 1 msk fyllning i varje.Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 40 min. Grädda butterkakan i nedre delen av ugnen ca 20 min.

I Hemmets Veckotidning nr 21 hittar du fler ljuvliga bullrecept. Med ett grundrecept på vetebröd och tre olika fyllningar gör vi det lätt för dig att bulla upp till fikastunden!

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…