Annons

Annons

Lätt & lyxig lunch!

Dela
(0)

Ibland vill man ha något riktigt gott men ändå lättlagat till lunch. Och då passar våra laxpiroger perfekt! Smördeg fylld med en röra av kokt ägg, crème fraiche, ost och kallrökt lax – mm, så gott!

4 port

Annons

Tina 2 frysta smördegsplattor på lätt mjölat bakbord. Hårdkoka 4 ägg. Skala och hacka äggen. Blanda samman med 3/4 dl crème fraiche och 2 dl riven ost. Skär 200 g kallrökt lax i tärningar, vänd ner i röran. Kavla ut smördegsplattorna lätt och dela dem. Placera dem på plåt med bakpapper. Fördela laxröran på de fyra smördegsplattorna. Vik samman till piroger och nagga med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen, 225°, ca 15 min.

Av Ellinor Varady

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…