Annons

Annons

Lätt långpannebröd med tomater och ost

Lättbakat foccaciabröd som blir extra saftigt när du fyller det med cocktailtomater. Parmesanost sätter god smak.

Foccacia med tomater och parmesanost

25 g jäst
3 dl ljummet vatten
3 msk olivolja
1 msk flingsalt
7–8 dl vetemjöl

Fyllning
3 msk olivolja
250 g cocktailtomater
1–2 msk flingsalt
2 kvistar rosmarin
2 dl riven parmesanost

Ev garnering
1 kvist rosmarin

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt ljummet vatten och rör tills jästen löst sig. Tillsätt olivolja, salt och mjöl. Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa under bakduk i 45 min.

2. Bred ut degen på ett väl oljat bakpapper i långpanna, 30×35 cm.

3. Fyllning: Häll olivolja i en liten skål, doppa fingrarna i den och tryck små gropar över hela degen. Tryck ner tomaterna i groparna. Strö över flingsalt, rosmarin och parmesanost.

4. Grädda i 15–18 min mitt i ugnen. Strö ev över lite extra färsk rosmarin.

 

Läs mer

Tomatsallad med ägg och rostat bröd 

Sommarens godaste buffé

Färsspett med bulgursallad

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(2)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…