Annons

Annons

Låt havtorn ge sillen en spännande smak!

Dela
(0)

Havtornssill

Fräscht och annorlunda – våga prova lite nya smaker i sillburken!

Janets havtornssill

2 burkar inläggningssill à ca 420 g

1 dl havtornsbär, djupfrysta

1 dl strimlad koriander el persilja

Lag

1 dl ättiksprit, 12 %

Annons

3 dl vatten

4 dl strösocker

10 svartpepparkorn

5 vitpepparkorn

2 lagerblad

1 stjälk citrongräs

2 bananschalottenlökar

2 morötter

 

Gör så här

1. Lag: Koka upp ättiksprit, vatten, socker, pepparkorn och lagerblad.

2. Skär bort den översta, lite torra delen och rotfästet på citrongräset. Strimla citrongräset. Skala och skiva löken och morötterna. Lägg  allt i lagen och låt kallna.

3. Skölj sillen och skär den i bitar. Varva sillen med lag, havtornsbär och koriander i en glasburk. Låt stå kallt till nästa dag.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…