Annons

Annons

Lars Lerins och Juniors bästa nyårsrecept!

När Lars Lerin och maken Junior bjuder in till fest är det extra allt som gäller. Vi firade nyår med paret och bjöds på en fest utan dess like. Här delar paret med sig av några succérecept från festen, lagade av grannen och kocken Fahim Yakobi!

Nyårsfest hemma hos Lars Lerin och Junior!

 

Missa inte reportaget från parets fantastiska nyårsfest! Du hittar det genom att klicka här >>

Här kan ni se en film från parets överdådiga fest!

 

Nyårsfest hemma hos Lars Lerin och Junior!

Lars Lerins och maken Juniors granne och kock Fahim Yakobi från Afghanistan står bakom många av rätterna. Efter att ha bott och arbetat över hela världen hoppas han snart öppna en restaurang med afghanska specialiteter i Karlstad. Till nyårsfesten har han bland annat lagat helstekta vaktlar, spenat- och ostsallad, kryddig blomkål och frisk yoghurtdessert. Här delar han med sig av två favoriter:

Annons

 

Nyårsfest med Lars Lerin och Junior

Rödbetssallad med granatäpplen

Salladen har nyår till ära, även dekorerats med druvor och physalis.

4–6 portioner

350 g rödbetor

500 g granatäpple (hel frukt)

3 dl turkisk yoghurt

ca 150 g jordgubbar eller hallon, till dekoration

 

Gör så här:

1. Koka rödbetorna mjuka, prova gärna med en sticka. Slå av vattnet och låt dem svalna.

2. Dela och gröp ur granatäpplena och spara kärnorna i en skål.

3. Skala och finhacka de avkylda, kokta rödbetorna.

4. Spara hälften av granatäppelkärnorna till dekoration. Blanda andra häften med de finhackade rödbetorna och yoghurten. Rör om ordentligt.

5. Dekorera salladen med resterande granatäppelkärnor och bär.

 

Nyårsfest med Lars Lerin och Junior

Spenat- och oströta

Gott nytt år på portugisiska – spenatröran har dekorerats med fetaost.

4-6 portioner

300 g hackad spenat, fryst el färsk

1 liten gul lök

2 cm ingefära, finhackad

4 vitlöksklyftor

120 g purjolök

1 1/2 dl matolja

100 g fetaost, till dekoration

 

Gör så här:

1. Skala och finhacka gul lök, ingefära och vitlök. Låt den finhackade purjolöken ligga i vatten 10 min. Skölj flera gånger så att grus och sten försvinner.

2. Häll oljan i en kastrull. Fräs lök, vitlök och ingefära 3-4 min på medelhög värme. Blanda i purjolöken och stek i några min till. Blanda i den hackade spenaten (låt fryst spenat tina), sänk värmen och låt koka tills vattnet försvinner. Låt svalna.

3. Skär osten i småbitar och låt fantasin bestämma dekorationen.

 

Läs mer:

Lars Lerin har vant sig vid att vara lycklig

Så säger stjärnorna om jul och nyår 

DIY: Nyårsfint med liten budget

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…