Annons

Annons

Långpannerutor med havreströssel

Saftiga långpannerutor som täckts av nötter, havregryn och kanel. Den mjuka kakan går snabbt och lätt att baka och räcker till många!

Dela
(55)

Långpannerutor med havreströssel

Långpannerutor med havreströssel.

24 st
150 g smör, mjukt
3 dl strösocker
7½ dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl mjölk

Strössel
75 g smör
1 tsk malen kanel
100 g hasselnötter, finhackade
1½ dl havregryn
1½ dl rörsocker

Annons

Ugn 200°

Gör så här

1. Rör smör och socker smidigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten tillsammans med mjölken. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25×35 cm, klädd med bakpapper.

2. Strössel: Smält smöret och blanda samman med övriga ingredienser. Strö det över smeten.

3. Grädda i mitten av ugnen 25–30 min. Låt svalna. Skär upp i rutor.

 

Läs mer:

Saftiga hallonrutor i långpanna

Kladdkaka med daimkross och mandel

Klassiska syltgrottor 

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(55)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…