Annons

Annons

Fylld lammstek med balsamicostekt rödlök

Fyll lammsteken med soltorkade tomater, persilja och vitlök! Servera med sötsyrlig rödlök och ädelost så får du en riktigt festlig söndagsmiddag (som givetvis passar lika bra alla dagar i veckan)!

Dela
(1)

lammstek-recept

Fyll lammsteken för extra smak och saftighet! Foto: Ulf Svensson

Fylld lammstek recept

6 port

1 kg lammstek utan ben
1 tsk salt
1 tsk peppar
2 msk oregano, färsk hackad

Fyllning
75 g soltorkade tomater
1 knippe bladpersilja
2 vitlöksklyftor

Balsamicostekt rödlök
3 rödlökar
1 msk smör
1 msk balsamvinäger
1 tsk rörsocker
100 g ädelost

Annons

Sås
3 dl vatten
2 msk konc kalvfond
2 msk soja
2 msk maizena majsstärkelse
1 dl steksky
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Ugn 175°

Gör så här

1. Vik upp steken och fyll hålet där benet suttit med hela bitar soltorkade tomater, persiljekvistar och hackade vitlöksbitar. Bind upp steken med bomullssnöre så att fyllningen inte rinner ut.

2. Gnid in steken med salt och peppar. Strö över oregano. Sätt i en stektermometer med spetsen i mitten av köttet. Stek till 60° innertemperatur för rosa lammstek.

3. Låt steken kallna innan du tar bort snörena och skär steken i skivor.

4. Balsamicostekt rödlök: Skala och skär löken i klyftor. Stek löken i smör i stekpanna ca 15 min tills den är mjuk. Häll över vinäger och socker och låt det fräsa till. Lägg upp och strö ädelost över.

5. Sås: Häll alla ingredienserna till såsen i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt sjuda 5 min.

6. Servera steken med ugnsstekt potatis, rödlök och gröna bönor.

Läs mer:

Helstek kyckling med örtsås 

Skinkstek med äppelkompott 

Fylld lammstek med läcker gräddsås


Läs mer om:

Dela
(1)




Annons


Annons

Laddar nästa sida…