Annons

Annons

Laga till helgen – oxrullader i gräddsås!

Dela
(941)

Snabbfixad fredagsfavorit eller festlig söndagsmiddag – våra oxrullader är lika underbart goda när du än lagar dem! Salt möter sött i form av bacon och gelé – och såsen… Mums!

4 port

4 lövbiffar, ca 500 g

Annons

8 baconskivor

1/2 kruka persilja

2 msk smör

1 tsk salt

2 krm peppar

Gräddsås

3 dl vatten

2 msk köttfond

1/2 msk soja

3 dl vispgrädde

3 msk vetemjöl

1/2 tsk salt

2 krm peppar

2 msk hackad persilja

Servering

ugnsstekta potatisklyftor

Gilla Hemmets på Facebook

tomat- & löksallad

gelé, gärna rönnbärs-

Gör så här

1. Om lövbiffarna är stora, dela dem i två delar. Lägg en baconskiva under varje lövbiff och lite persilja på varje köttskiva.

2. Rulla ihop köttet till rullader och fäst med tandpetare. Bryn rulladerna på hög värme i smör i en stekpanna. Salta och peppra.

3. Gräddsås: Häll vatten, fond och soja i stekpannan, lägg i rulladerna och låt sjuda 15 min under lock. Ta upp rulladerna ur buljongen.

4. Blanda grädde och mjöl till en redning och vispa ner i buljongen. Koka upp såsen under omrörning. Lägg tillbaka rulladerna och sjud 5 minuter. Salta och peppra. Ta bort tandpetarna och strö över persilja. Servera rulladerna med ugnsstekta potatisklyftor, tomat- och löksallad samt gelé.

Foto: Hanneke Bonthuis

Mer om detta


Läs mer om:

Dela
(941)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…