Annons

Annons

Laga läcker lasagne!

Dela
(62)

Kantarelllasagne

Lasagne med kantareller och lufttorkad skinka – lyxigt!

Kantarell-lasagne

4 port

1 liter kantareller

1 purjolök

2 msk smör

1 kruka oregano

ev 2 vitlöksklyftor

9 lasagneplattor

200 g strimlad lufttorkad skinka

Annons

Ostsås

2 msk smör

2 msk vetemjöl

7 dl mjölk

3 dl vispgrädde

100 g riven mozzarellaost

50 g riven parmesanost

Garnering

1 dl kantareller

1 msk smör

3–4 skivor

lufttorkad skinka

färsk oregano

Ugn 200°

 

Gör så här

Gilla Hemmets på Facebook

1. Ansa och skär svampen i bitar. Ansa purjolöken och skär i slantar. Stek svampen i smöret och tillsätt purjolöken mot slutet. Blanda i 1 dl hackad oregano och pressa i vitlöken.

2. Sås: Smält smöret i en kastrull, pudra över mjölet och rör om. Tillsätt mjölk och vispgrädde och låt sakta koka under omrörning 5 min. Tillsätt osten, salta och peppra.

3. Häll lite av såsen i botten av en smord ugnsform. Varva lasagneplattor, skinka, svampröra och sås i formen. Avsluta med sås och tillaga i ugn ca 30 min.

4. Garnering: Stek svampen i smör. Toppa lasagnen med kantareller, skinka och oregano.

Janet Gustavsson

 

 

 

 

Av Janet gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(62)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…