Annons

Annons

Läckra småkakor kan man inte få för många av!

Dela
(0)

Körsbärsgrottor

Liten men läcker! Extra lyxigt blir det med hemgjord sylt som du gör på ett kick.

Körsbärsgrottor

30 st

4 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

1¼ dl strösocker

1½ msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 krm salt

225 g smör

Annons

Körsbärssylt

20 körsbär

¾ dl strösocker

Tillbehör

småbrödsformar

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Sylt: Kärna ur körsbären och lägg bären i en kastrull. Häll på socker och ½ dl vatten. Koka tills körsbären blivit mjuka och sockret har smält, det tar några min. Mixa med stavmixer. Låt kallna.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Blanda de torra ingredienserna i en matberedare. Tärna smöret och lägg i det också. Mixa samman. Lägg degen på bakbordet och knåda lite, värmen från händerna gör degen smidig.

3. Ställ ut småbrödsformar på en plåt. Dela degen i 30 bitar och rulla kulor. Lägg dem i formarna. Tryck en grop i varje och klicka i lite sylt. Grädda kakorna mitt i ugnen 10–12 min. Låt svalna.

Tips! Om du inte vill göra egen sylt går det bra att köpa färdig fast sylt. Det går åt ca 4 msk.

Av Eva Boström Foto: Hanneke Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…