Annons

Annons

Läckra räkbakelser

Stort eller litet kalas? Läckra räkbakelser passar bra att bjuda på. Garnera fint och servera med ett glas mousserande vin!

Dela
(10)

Läckra räkbakelser
4 st
12 skivor ljus formfranska
bregott

Fyllning
1 kg oskalade räkor
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 burk, 80 g, röd rom
3 msk finhackad dill
1 msk fransk senap
rivet skal av 1 citron

Topping
1 dl crème fraiche

Annons

Garnering
2 kokta ägg
räkor
80 g röd rom
dillvippor
citronskivor
rucolasallad el andra små salladsblad

Gör så här

1. Skär bort kanterna på brödskivorna. Smöra 8 av brödskivorna.

2. Fyllning: Skala räkorna. Ta undan hälften av räkorna till garnering, grovhacka resten. Blanda med resten av ingredienserna.

3. Bred ut hälften av fyllningen på 4 av brödskivorna. Lägg på nya brödskivor och bred ut resterande mängd fyllning. Toppa med de sista brödskivorna (osmörade).

4. Topping: Bred ut crème fraiche runtom och på toppen av bakelserna.

5. Garnering: Skala och klyfta äggen. Garnera bakelsernas med de sparade räkorna, en äggklyfta per bakelse, rom, dill och citronskivor. Fäst salladsbladen runt kanterna på bakelserna.

 

Tips!

Använd en smörgåsnisse eller en palettkniv när du brer ut toppkrämen på tårtan så blir det jämnt och fint.

Förbered och fyll bakelserna utan att garnera en dag i förväg. Täck över och förvara i kylen. Garnera strax före serveringen.

 

Läs mer

Smörgåstårta med lax och räkor

Italiensk smörgåstårta

Varm smörgåstårta med kantareller

 

Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(10)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…