Annons

Annons

Läckra rabarberrutor med rätt ugnstemperatur!

Dela
(0)

Rabarberrutor

Njut av härliga rabarbertider och baka våra goda rabarberrutor med smak av ingefära. Ugnstemperaturen ska vara 175 grader, vilket tyvärr föll bort i nummer 18. 

ca 12 bitar

400 g rabarber

3 stora ägg

2½ dl strösocker

Annons

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

175 g smält smör

1½ msk riven färsk ingefära

125 g grovt riven mandelmassa

florsocker

vispgrädde

Ugn 175 grader

Gör så här

1. Skär rabarbern i 1 cm stora bitar. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner blandningen i äggvispet. Tillsätt smör och ingefära. Blanda ner mandelmassan och 2/3 av rabarbern.

2. Häll smeten i en bakform, ca 20×25 cm, med bakpapper och strö över resten av rabarberbitarna. Grädda mitt i ugnen ca 50 min. Täck ev kakan om den får för mycket färg.

3. När kakan svalnat, pudra över florsocker och servera med vispad grädde.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

 


Läs mer om:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…