Annons

Annons

Läckra rabarberrutor!

Dela
(0)

Rabarberrutor

Njut av härliga rabarbertider och baka våra goda rabarberrutor med smak av ingefära. 

ca 12 bitar

400 g rabarber

3 stora ägg

2½ dl strösocker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

175 g smält smör

1½ msk riven färsk ingefära

Annons

125 g grovt riven mandelmassa

florsocker

vispgrädde

Ugn 175°

Gör så här

1. Skär rabarbern i 1 cm stora bitar. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner blandningen i äggvispet. Tillsätt smör och ingefära. Blanda ner mandelmassan och 2/3 av rabarbern.

2. Häll smeten i en bakform, ca 20×25 cm, med bakpapper och strö över resten av rabarberbitarna. Grädda mitt i ugnen ca 50 min. Täck ev kakan om den får för mycket färg.

3. När kakan svalnat, pudra över florsocker och servera med vispad grädde.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

 


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…