Annons

Annons

Läckra matjesbakelser till buffén

Dela
(0)

matjesbakelser

Härliga matjesbakelser som ligger redo i frysen.

Majestätiska succébakelser

6-8 bufféportioner

100 g matjessill (avrunnen vikt)

1 dl gräslök

2 dl vispgrädde

1 dl crème fraiche

1 msk dijonsenap

2 krm salt

1 krm svartpeppar

Annons

Garnering

rädisor

gräslök

rödlök

matjessill

 

Gör så här

1. Låt sillfiléerna rinna av och skär dem sedan i småbitar. Finhacka eller klipp gräslöken fint.

2. Vispa grädden ganska hårt.

3. Blanda sill, gräslök, grädde, crème fraiche och senap. Smaka av med salt och peppar.

4. Häll smeten i aluminiumformar med plastfilm eller i silikonformar. Ställ in i frysen minst 4 tim. Gärna över natten.

5. Ta ut bakelserna ur formarna och garnera ca 10 min före servering.

Av Eva Boström Foto: Hanneke Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…