Annons

Annons

Läckra matjesbakelser till buffén

Dela
(0)

matjesbakelser

Härliga matjesbakelser som ligger redo i frysen.

Majestätiska succébakelser

6-8 bufféportioner

100 g matjessill (avrunnen vikt)

1 dl gräslök

2 dl vispgrädde

1 dl crème fraiche

1 msk dijonsenap

2 krm salt

1 krm svartpeppar

Annons

Garnering

rädisor

gräslök

rödlök

matjessill

 

Gör så här

1. Låt sillfiléerna rinna av och skär dem sedan i småbitar. Finhacka eller klipp gräslöken fint.

2. Vispa grädden ganska hårt.

3. Blanda sill, gräslök, grädde, crème fraiche och senap. Smaka av med salt och peppar.

Gilla Hemmets på Facebook

4. Häll smeten i aluminiumformar med plastfilm eller i silikonformar. Ställ in i frysen minst 4 tim. Gärna över natten.

5. Ta ut bakelserna ur formarna och garnera ca 10 min före servering.

Av Eva Boström Foto: Hanneke Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…