Annons

Annons

Läckert med skaldjur!

Dela
(0)

Skaldjurspasta

Frossa i räkor, musslor och kräftstjärtar eller välj bara en eller två av dem. Om du inte har turen att kunna njuta av färska skaldjur brukar det finnas mycket att välja på i frysdisken också!

Skaldjurspasta

4 port

Annons

1 kg räkor med skal

170 g kräftstjärtar, djupfrysta eller i lag

1 nät (1 kg) blåmusslor

2 morötter

300 g spagetti eller tagliatelle

1 purjolök

1–2 vitlöksklyftor

2 msk rapsolja

1 dl vitt vin

4 dl fiskbuljong av 1 tärning

1 dl crème fraiche

½ citron, saft och skal

1 dl hackad dill

Garnering

30 g riven parmesanost

dill

citronklyftor

 

Gör så här

1. Tina djupfrysta skaldjur och skala räkorna. Skrubba och ansa musslorna. Släng dem som inte stänger sig när skalet knackas i bordet.

2. Skala morötterna och hyvla dem i långa strimlor. Koka pastan enl anv på förpackn, lägg i morötterna när det återstår ett par min av koktiden.

3. Skölj och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs purjo och vitlök i oljan utan att det tar färg. Häll på vin och buljong och låt koka 5 min. Tillsätt crème fraiche och låt koka samman tills hälften återstår. Vänd ner räkor och kräftstjärtar samt citronsaft och -skal. Dra pannan från värmen.

4. Koka musslorna tills de öppnar sig, ca 6 min. Låt rinna av och släng dem som inte har öppnat sig!

5. Vänd ner pasta och hackad dill i skaldjursröran och fördela i fyra djupa tallrikar. Toppa med musslorna, strö över parmesan samt garnera med dill och citron.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…