Annons

Annons

Läckert & gott till midsommarbuffén!

Dela
(0)

Matjessill hör midsommar till! Vi har dukat upp en sommarfin midsommarbuffé och bjuder på två läckra rätter.

En sexa matjes får en stilfull servering i snapsglas och midsommarpajen rymmer massor av gott. Sill, potatis, gräslök, gräddfil…

Annons

En sexa matjes

Hacka 200 g matjessill. Finhacka 1 hårdkokt ägg och 1/2 rödlök. Fördela sill och ägg i 6–8 snapsglas. Klicka på 2 dl crème fraiche. Toppa med rödlök och klipp över lite gräslök. Förvara svalt till serveringstillfället.

Midsommarpaj

Sill, potatis, gräslök… Här är allt det bästa samlat i en paj!

Deg

3 dl vetemjöl

150 g smör

2 msk kallt vatten

Fyllning

ca 200 g matjessill

7–8 kokta färskpotatisar

2 salladslökar

1 knippe gräslök

Stanning

4 ägg

3 dl gräddfil

1 dl riven lagrad ost

1–2 msk sillspad

Garnering

matjesbitar

citron

dill

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Deg: Arbeta samman ingredienserna till en smidig deg i matberedare eller för hand. Låt vila kallt ca 10 min.

2. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 24 cm i diam. Nagga med en gaffel och förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

3. Låt sillen rinna av, spara lite spad. Skär potatisen i tunna skivor och sillen i små tärningar. Ansa och strimla salladslöken. Fördela potatis, sill och salladslök i pajskalet. Klipp över gräslök.

4. Vispa samman alla ingredienserna till stanningen. Häll den över fyllningen, lyft lite med en gaffel så att stanningen rinner ner ordentligt. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 min. Garnera inför servering.


Läs mer om:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…