Annons

Annons

Läcker tårta som räcker åt många

Långpannetårta med bär

En maffig nötmarängtårta med chokladgrädde, nektariner och bär passar bra till namnsdagskalaset!

Långpannetårta med bär

12–15 bitar

Nötmarängbotten

6 äggvitor

3½ dl strösocker

150 g hasselnötter

1 msk potatismjöl

Annons

Chokladglasyr

100 g mörk choklad

100 g ljus choklad

2½ dl vispgrädde

1 msk ljus sirap

Garnering

2 nektariner

250–300 g bär, t.ex. hallon, vinbär, körsbär

Ugn 150º, 100º

 

Gör så här

1. Nötmarängbotten: Vispa vitorna till ett hårt skum. Ta i 3 dl av sockret lite efter hand under fortsatt vispning. Vispa tills marängen är styv och glansig.

2. Finhacka nötterna och blanda dem med resten av sockret och potatismjölet. Vänd ner det i marängsmeten. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25×40 cm, med bakpapper.

3. Grädda mitt i ugnen på 150º i 15 min. Sänk värmen till 100º och låt stå ytterligare minst 50 min. Låt svalna. Lägg bottnen på uppläggningsfat eller bricka.

4. Chokladglasyr: Hacka chokladen grovt eller bryt i små bitar. Koka upp grädden. Ta från värmen. Tillsätt chokladen och låt smälta under omrörning. Rör i sirapen. Låt svalna. Vispa chokladgrädden lite fluffig med elvisp, inte för länge. Bred krämen på kakan.

5. Garnera med nektarinklyftor och bär.

Av: Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(9)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…