Annons

Annons

Läcker tårta som räcker åt många

Dela
(0)

Långpannetårta med bär

En maffig nötmarängtårta med chokladgrädde, nektariner och bär passar bra till namnsdagskalaset!

Långpannetårta med bär

12–15 bitar

Nötmarängbotten

6 äggvitor

3½ dl strösocker

150 g hasselnötter

1 msk potatismjöl

Annons

Chokladglasyr

100 g mörk choklad

100 g ljus choklad

2½ dl vispgrädde

1 msk ljus sirap

Garnering

2 nektariner

250–300 g bär, t.ex. hallon, vinbär, körsbär

Ugn 150º, 100º

 

Gör så här

1. Nötmarängbotten: Vispa vitorna till ett hårt skum. Ta i 3 dl av sockret lite efter hand under fortsatt vispning. Vispa tills marängen är styv och glansig.

2. Finhacka nötterna och blanda dem med resten av sockret och potatismjölet. Vänd ner det i marängsmeten. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25×40 cm, med bakpapper.

3. Grädda mitt i ugnen på 150º i 15 min. Sänk värmen till 100º och låt stå ytterligare minst 50 min. Låt svalna. Lägg bottnen på uppläggningsfat eller bricka.

4. Chokladglasyr: Hacka chokladen grovt eller bryt i små bitar. Koka upp grädden. Ta från värmen. Tillsätt chokladen och låt smälta under omrörning. Rör i sirapen. Låt svalna. Vispa chokladgrädden lite fluffig med elvisp, inte för länge. Bred krämen på kakan.

5. Garnera med nektarinklyftor och bär.

Av: Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…