Annons

Annons

Läcker prästgårdssill

PrästgårdssillSjälvklart inslag på julbordet för alla som älskar sill.

Prästgårdssill
2 burkar (à 420 g) inläggningssill
1 rödlök
2 små morötter
1 rött äpple
Lag
1½ dl ättiksprit 12%
2½ dl vatten
3 dl strösocker
15 kryddpepparkorn
20 vitpepparkorn
12 enbär
2 lagerblad

Annons

Gör så här
1. Skär sillen i gaffelbitar. Blanda alla ingredienser till lagen och koka upp. Låt lagen kallna. Skala och skiva rödlöken. Skala och skär morötterna i tunna stavar. Skölj, kärna ur och skär äpplet i fina klyftor.
2. Varva sill, lök, äpple och morot i burkar och häll på lag så att det täcker. Låt stå kallt minst 3 dygn före servering.

Av Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson

Fler goda sillrecept:

Brantevikssill

Festliga sillstubbar

Senapssill på nytt sätt

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…