Annons

Annons

Bjud på läcker paj med kantareller!

Dela
(9)

Kantarellpaj

Härlig paj med smörstekta kantareller, krispigt bacon och smakrik ost.

Gyllene kantarellpaj

4 port

3 dl vetemjöl

150 g smör

2 msk kallt vatten

Äggstanning

4 ägg

3½ dl vispgrädde

2 dl riven lagrad ost, t.ex. västerbottensost

Annons

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 msk finhackade örter, t.ex. persilja el timjan

Fyllning

300 g kantareller

2 msk smör

1 gul lök

140 g tärnat bacon

Ugn 200º

 

Gör så här

1. Blanda mjöl och smör, gärna i en matberedare, tillsätt vatten och arbeta ihop till en degboll. Låt degen vila svalt ca 20 min.

2. Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diam. Nagga med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.

3. Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde och ost. Tillsätt salt, peppar och örter.

4. Fyllning: Ansa svampen och stek den blank i smör. Finhacka löken, låt den steka en stund med svampen. Lägg undan några svampar till garnering. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på lite hushållspapper.

5. Fördela fyllningen i pajskalet. Häll äggstanningen över, peta med en gaffel så att det rinner ner överallt.

6. Grädda mitt i ugnen 35–40 min. Pajen ska vara gyllenbrun och ha stannat helt, känn med sticka. Täck med folie om den får för mycket färg.

7. Garnera med smörstekta kantareller.

Av: Bitte E:son Forrsell Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(9)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…