Annons

Annons

Krämig musselgryta

Fänkål och vitlök sätter smak på dessa läckra musslor! Lättlagat, gott och lyxigt till sommarens buffé!

Dela
(8)

Musselgryta

2 nät blåmusslor
2 purjolökar
3 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1–2 fänkål
4 dl vitt vin
5 dl crème fraiche
3 dl hackad persilja

Gör så här

1. Skrubba musslorna och kasta dem som inte är hela eller som inte sluter sig.

Annons

2. Strimla purjolöken och finhacka vitlöken, låt mjukna i rapsolja. Tillsätt strimlad fänkål och slå över vinet, låt puttra några min. Lägg i musslorna och koka 5 min under lock.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Häll av vätskan i en kastrull. Tillsätt crème fraiche och koka upp. Lägg ner musslorna och strö över persilja.

 

Rätten är tänkt som en del av en buffé och räcker då till 8 personer.

 

Läs mer

Gratinerade musslor

Läcker och lättlagad buffé

Så mycket mat och dryck behövs till kalaset

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(8)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…