Annons

Annons

Läcker laxpaj

Ärter och senap ger fin smak på den goda laxpajen. Detta är vår favorit just nu!

Dela
(6)

Läcker laxpaj

4–6 port
1 kyld smördeg, ca 250 g

Fyllning
200 g varmrökt lax
250 g gröna ärter
2 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
4 ägg
1 msk fransk senap
1 rödlök

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Lägg ut smördegen i en pajform, ca 24 cm i diam. Nagga bottnen med en gaffel.

Annons

2. Fyllning: Dela laxen i små bitar, blanda med häften av ärterna. Fördela blandningen i pajskalet. Vispa samman crème fraiche, grädde, ägg och senap. Häll blandningen över laxröran.

3. Skala och skär löken i tunna skivor. Fördela lök och resten av ärterna över fyllningen. Grädda mitt i ugnen ca 35 min.

 

Läs mer

Gyllene kantarellpaj

Snabba pajen med tomat & salami

Paj med fyra sorters ost

 

Av Bitte E:son Forsberg, Janet Gustavsson och Ellinor Varady

Foto: Anders Norrsell och Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(6)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…