Annons

Annons

Läcker lax med hemlagad gravlaxsås

Lax med gravlaxsås

Laxlunch

4 port

Skölj och finstrimla 1 litet huvud isbergssallad. Förväll 150 g haricots verts i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl. Skölj och dela 200 g cocktailtomater. Ansa och skär 100 g champinjoner i skivor. Blanda allt i en stor skål eller på 4 tallrikar. Skala och skiva 4 kokta ägg. Toppa salladen med äggskivor och 200 g gravad lax i skivor. Servera med gravlaxsås och brödkrutonger.

Annons

 

Gravlaxsås

4 port

Vispa ihop 2 msk senap, 1 msk strösocker och 1½ msk vitvinsvinäger. Tillsätt 1½ dl rapsolja i en fin stråle under fortsatt vispning. Rör ner 1 msk finklippt dill.

Av: Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…