Annons

Annons

Läcker kotlettgryta med rött vin och rosmarin

Dela
(103)

Varför inte bjuda på en smakrik gryta med benfria kotleller, tomat, rödvin och rosmarin i helgen?

Kotlettgryta med tomat & rosmarin
4 port
ca 800 g utskuren kotlettrad el 8 benfria kotletter
1 gul lök, hackad
1 burk, 400 g, krossade tomater
2 vitlöksklyftor
3 ansjovisfiléer
10–12 gröna oliver med pimiento
ca 1 dl rödvin
1 msk hackad rosmarin
Servering

Annons

kokt potatis
sallad

Gör så här
1. Dela kotlettraden i 8 kotletter. Skär ett par snitt i fettranden så kotletterna inte skålar sig under stekningen.
2. Fräs löken i lite olja i en gryta. Häll i tomaterna och pressa ner vitlöksklyftorna.
3. Finhacka ansjovisfiléerna, skiva oliverna och blanda ner i grytan. Tillsätt rödvin och rosmarin, låt koka samman något.
4. Stek kotletterna vackert gyllene på båda sidor, salta, peppra och lägg över i grytan. Låt koka sakta ca 5 min tills kotletterna är klara. Servera ur grytan eller lägg upp i en form och garnera med kvistar av rosmarin.

Tips!
Det är oftast mer prisvärt att köpa benfri fläskkotlett i bit (utskuren kotlettrad) och dela själv till kotletter än att köpa redan färdigstyckade benfria kotletter.


Läs mer om:

Dela
(103)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…