Annons

Annons

Kladdkaka med smak av lakrits

Lakrits både i kladdkakan och ovanpå – det här är verkligen något för dig som gillar Kick!

Dela
(122)

Kladdkakekick

ca 8 bitar
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
½ krm salt
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
130 g smält smör
9 st (6+3) Kick (lakrits)

Till formen
smör
kokosflingor

Ugn 175°
Gör så här

1. Till formen: Smörj en springform, 20–22 cm i diam, och bröa den med kokos.

Annons

2. Vispa ihop ägg och socker. Häll övriga torra ingredienser i en plastpåse och skaka om. Rör ner detta i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret. Häll smeten i springformen.

3. Skär 6 st Kick i små bitar och strö dem över smeten i formen. Bitarna sjunker ner under gräddningen. Grädda kakan i 30 min. Smält de andra 3 Kicken i mikron och ringla över kakan. Låt kakan svalna och lossa den sedan ur formen.

4. Njut kladdkakan med vispad grädde eller glass.

 

Läs mer

Lyxig kladdkaka med Baileysgrädde

Världens 10 godaste kladdkakor

10 saker som gör kladdkakan extra god

 

Av Samuel Willén, Skillingaryd

Uppbakning: Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(122)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…