Annons

Annons

Läcker kalkon med salvia

kalkon med salvia

Den smakrika grönsaksröran ger rätten ett spännande lyft.

Salviadoftande kalkon
4 port
4 tomater
2 paprikor
½ kruka salvia
2–4 vitlöksklyftor
500 g kalkonfilé
4 msk olivolja
1½ dl hackad persilja
1 knivsudd chiliflakes
saft av 1 citron
700 g potatis
Ugn 225°, 175°

Annons

Gör så här
1. Halvera tomaterna, ansa och dela paprikorna. Lägg grönsakerna på en plåt med bakpapper. Tillaga mitt i ugnen i 225°, ca 20 min. Ta ut plåten och lägg paprikan i en plastpåse, så blir det lättare att dra bort skalet efter ca 5 min.
2. Hacka 3 msk salvia och 2 vitlöksklyftor fint. Gnid in kalkonfilén med salt, peppar, salvia och vitlök. Bind upp med steksnöre och fäst 4 salviablad på filén. Lägg kalkonen i en smord ugnsform. Ringla över 2 msk olivolja.
3. Sänk värmen i ugnen till 175°, tillaga kalkonfilén ca 35 min.
4. Skala tomaterna och paprikorna, skär i tärningar. Lägg grönsakerna i en kastrull med 2 msk olivolja, 1 dl persilja, chiliflakes och citronsaft. Pressa ev över resterande vitlöksklyftor och smaka av med salt och peppar. Låt koka upp.
5. Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa potatisen. Blanda med ½ dl persilja.
6. Servera kalkonfilén i skivor med grönsaksröran och pressad potatis.

Av Janet Gustavsson Foto: Hanneke Bonthuis

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…