Annons

Annons

Läcker filé till buffén

Dela
(0)

Fläskytterfile och mangosalsa

Mango och melon ger en fräsch touch!

Fläskytterfilé och mangosalsa

Räcker till 8-10 personer på en buffé.

1–11/5 kg fläskytterfilé

½ dl finhackade örter

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 msk smör

Salsa

1 gurka

Annons

4 salladslökar

1½ dl tinad tärnad mango

1 dl olivolja

2 msk vit balsamvinäger

2 msk flytande honung

1 ask finklippt krasse

3 msk finhackad persilja

Garnering

1 melon, t.ex. cantaloupe

Ugn 175º

Gör så här

1. Putsa köttet. Blanda örterna med salt och peppar. Gnid in kryddblandningen i köttet. Bryn köttet i smör. Stek vidare i smord ugnsform, mitt i ugnen, tills köttet har en innertemperatur på ca 75º, ca 40 min. Låt svalna.

2. Salsa: Skala, kärna ur och tärna gurkan. Strimla löken. Blanda gurka, lök och mango. Rör ihop olja, vinäger, honung, krasse och persilja. Vänd ner i gurkblandningen. Salta och peppra.

3. Garnering: Skär upp köttet i skivor. Toppa med salsa och dekorera med melonkulor eller -tärningar.

Av Bitte E:son Forsberg Assistent: Linnea Ericsson Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…