Annons

Annons

Läcker drottningtårta

Här brer vi vispad grädde och blandade bär på en kokosmarängbotten – härligt gott!

Dela
(14)

Drottningtårta

6 port
Botten
4 äggvitor
1 dl strösocker
2 dl kokosflingor

Fyllning
100 g vit choklad
4 dl vispgrädde
2 dl hallon
2 dl jordgubbar
1 dl blåbär

Garnering
citronmeliss
Ugn 125 °

Gör så här

1. Botten: Vispa äggvitorna till ett riktigt hårt skum med en elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt att vispa lite till. Vänd ner kokosflingorna.

Annons

2. Sätt fast ett smort bakpapper i en smord springform, ca 24 cm i diam. Bred ut smeten i formen. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 2 tim.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Ta ut och låt bottnen svalna något. Lossa den från formen, skär med en kniv runtom så att den lossnar. Låt den svalna helt.

4. Fyllning: Hacka och smält chokladen över vattenbad. Bred ut chokladen på den kalla bottnen. Vispa grädden och bred ut den på kakan.

5. Ansa bären, dela jordgubbarna i klyftor eller halvera dem.

6. Garnering: Toppa tårtan med bären och garnera med citronmeliss.

 

Tips! Det går med fördel att göra bottnen innan och låta den stå framme i rumstemperatur.

 

Läs mer

Marängtårta med chokladkräm

Läcker tårta som räcker till många

Fira med underbar sommartårta

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(14)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…