Annons

Annons

Läcker drottningtårta

Här brer vi vispad grädde och blandade bär på en kokosmarängbotten – härligt gott!

Dela
(7)

Drottningtårta

6 port
Botten
4 äggvitor
1 dl strösocker
2 dl kokosflingor

Fyllning
100 g vit choklad
4 dl vispgrädde
2 dl hallon
2 dl jordgubbar
1 dl blåbär

Garnering
citronmeliss
Ugn 125 °

Gör så här

1. Botten: Vispa äggvitorna till ett riktigt hårt skum med en elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt att vispa lite till. Vänd ner kokosflingorna.

Annons

2. Sätt fast ett smort bakpapper i en smord springform, ca 24 cm i diam. Bred ut smeten i formen. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 2 tim.

3. Ta ut och låt bottnen svalna något. Lossa den från formen, skär med en kniv runtom så att den lossnar. Låt den svalna helt.

4. Fyllning: Hacka och smält chokladen över vattenbad. Bred ut chokladen på den kalla bottnen. Vispa grädden och bred ut den på kakan.

5. Ansa bären, dela jordgubbarna i klyftor eller halvera dem.

6. Garnering: Toppa tårtan med bären och garnera med citronmeliss.

 

Tips! Det går med fördel att göra bottnen innan och låta den stå framme i rumstemperatur.

 

Läs mer

Marängtårta med chokladkräm

Läcker tårta som räcker till många

Fira med underbar sommartårta

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(7)


Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…