Annons

Annons

Kycklingtacos och mangosalsa

Fyll dina tacos med kyckling och servera dem med en frisk mangosalsa!

Dela
(3)

Kycklingtacos och mangosalsa

4 port
700 g kycklingfiléer
2 tsk soja
1 msk smör
230 g tacosås, mild

Mangosalsa
250 g fryst tinad mango i bitar el tärnad färsk
250 g cocktailtomater el 3 stora tomater
ca 1/2 gurka
1/2 strimlad röd chili

Annons

Tillbehör
gräddfil
isbergssallad
2 avokador
1 lime
1 rödlök
mjuka och/eller hårda tacobröd

Ugn 200 °

Gör så här

1. Mangosalsa: Tina mangon. Skär tomaterna i småbitar (använder du stora tomater så ta bort kärnorna). Skär gurkan och chilin i småbitar. Blanda grönsakerna med mango och chili.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Skär kycklingen i fina strimlor och blanda dem med soja. Stek strimlorna i smör i en stekpanna. Häll över tacosås och sjud några min så såsen kokar in och kycklingen blir genomstekt.

3. Tillbehör: Häll upp gräddfilen i en skål. Strimla salladen. Kärna ur och grovhacka avokadorna, pressa över lite limesaft. Lägg upp på ett fat.

4. Finhacka rödlöken. Värm brödet – hårda tacoskal i ugnen ca 5 min, mjuka tortillabröd i mikron 30 sekunder.

5. Servera kycklingbitarna med brödet och tillbehören.

 

Läs mer

Fredagsgott på ett kick

5 tips till dig som älskar fredagsmys

Helgfest med tacos

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(3)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…