Annons

Annons

Kycklingspett på saffransbulgursallad

Kycklingspett med bulgursallad passar perfekt när du vill äta gott och nyttigt.

Dela
(0)

Spett

300 g kycklingfilé
4 blötlagda spett

Marinad
1 msk farinsocker
1 msk japansk soja
1 msk rapsolja
1 finriven vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin

Bulgursallad
250 g grön sparris
1 dl bulgur
2 dl hönsbuljong
1 krm saffran
125 g små tomater
½ dl hackad persilja
ca 1 msk pressad citron

Annons

Gör så här

1. Skär kycklingfiléerna i bitar. Rör ihop marinaden och lägg ner kycklingen. Låt dra ca 30 min i rumstemperatur. Trä på 4 spett och stek eller grilla runt om ca 10 min, salta och peppra lätt.

2. Bulgursallad: Skär av och släng den nedersta träiga biten på sparrisen. Grilla sparrisen, eller torka ur pannan och stek sparrisen till fin färg, salta och peppra.

3. Koka bulgur i buljong med saffran enl anv på förp. Lägg över i en skål. Dela tomaterna och vänd ner i bulgurn tillsammans med persilja, citronsaft och sparris. Smaka av med salt och peppar. Servera salladen till kycklingspetten.

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här >>


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…