Annons

Annons

Kycklingspett med spännande smaker!

Dela
(0)

Indiska kycklingspett

Spiskummin, gurkmeja och mango chutney ger spetten en indisk smaksättning.

Indiska kycklingspett

4 port

4 kycklingfiléer

Grillsås

½ msk röd currypasta

1 msk färsk riven ingefära

1½ tsk malen kanel

1 tsk malen spiskummin

Annons

2 vitlöksklyftor

1½ tsk gurkmeja

2 msk neutral olja

1½ msk mango chutney

Serveringsförslag

gurksallad

fetaostkräm el kryddsmör

 

Gör så här

1. Lägg grillspetten i kallt vatten. Putsa kycklingfiléerna. Dela varje filé i ca 3 bitar.

2. Grillsås: Blanda ingredienserna till såsen och gnid in köttet med den. Låt vila ca 20 min i kylen.

3. Trä upp kycklingen på spett. Grilla spetten tills kycklingen har en innertemperatur på ca 70°.

 

Gurksallad

4 port

1 gurka

3 tomater

½ dl persilja

200 g tärnad mango

3 msk olivolja

 

Gör så här

1. Skala och kärna ur gurkan. Dela den i bitar. Kärna ur och tärna tomaterna. Hacka persiljan fint.

2. Blanda gurka, tomat, persilja, mango och olja. Salta och peppra.

 

Fetaostkräm

4 port

150 g fetaost

2½ dl matyoghurt

rivet skal av 1 lime

saft av ½ lime

1 dl valfria finhackade örter

 

Gör så här

1. Mosa fetaosten med en gaffel. Blanda ost och yoghurt.

2. Vänd ner limeskal, -saft och örter. Smaka av med salt.

Av Bitte E:son Forsberg  Assistent: Lovisa Norrsell  Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…