Annons

Annons

Kycklingspett med dipp

Nyttiga kycklingspett med smak av Asien. Servera med vår goda dipsås och ris för en läcker och snabblagad måltid!

Dela
(0)

Kycklingspett med dipp

Kycklingspett med dipp.

2 kycklingfiléer (à 150 g)
1 msk smör, smält
½ tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
1 tsk sesamfrön

Dipsås
4 msk hoisinsås
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk sesamolja
1 tsk riven färsk ingefära

Till servering
1 dl ris (okokt)
1 mango
75 g sockerärter

Annons

Ugn 250°

 

Gör så här

1. Skär kycklingfiléerna i kuber och trä upp på spett. Blanda smör, salt och peppar. Pensla spetten och stek i ugn ca 10 min. Vänd efter halva tiden. Strö över sesamfrön.

2. Dipsås: Blanda alla ingredienser.

3. Servering: Koka riset enl anv på förp. Skär mangon i långsmala bitar och dela sockerärterna på längden. Blanda och servera med spetten, ris och dipsås.

*525 kcal/port

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här

 

Av Carolina Soudah

Foto: Kent Jardhammar


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…