Annons

Annons

Kycklingspett med couscoussallad

Här lagas teriyakikyckling med couscoussallad för en person. God mat för singelhushållet! Den som har bråttom köper färdiga spett i charkdisken.

Annons

Teriyakikyckling ned couscoussallad

1 port
1 kycklingfilé, ca 125 g
1 msk smör
1 träspett
1 msk teriyakisås

Couscoussallad
1 dl vatten
1/2 msk olja
1 krm salt
1 dl couscousgryn
1 medelstor gul lök
1 vitlöksklyfta
1 äpple

Garnering
10–12 tinade haricots verts
krasse

Ugn 225° grill

 

Gör så här

1. Blötlägg träspettet i minst 30 min.

2. Skär kycklingfilén i 2–3 cm stora kuber. Stek kuberna i stekpanna i smör tills de är nästan färdiga, 3–4 min. Trä upp bitarna på spett och pensla med teriyakisås. Stek i ugn i ytterligare 4–5 minuter tills kycklingen fått fin färg.

3. Couscoussallad: Koka upp vatten, olja och salt i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och blanda i grynen, rör om. Lägg på locket och låt stå ca 5 min.

4. Skala och finhacka lök och vitlök. Tärna äpplet. Fräs i oljan några min.

5. Blanda couscous med lök- och äppelblandningen i en serveringsskål. Toppa med tinade haricots verts och krasse.

 

Läs mer

5 lätta recept för en person

Pannbiff med hasselbackspotatis

Lyxiga räkrullar

 

Av Britt Mari Granath

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…