Annons

Annons

Kycklingsallad med halloumi och tomatpesto

Njut av en härligt frisk kycklingsallad med stekt halloumi, toppa med smakrik god tomatpesto.

Kycklingsallad med halloumi & tomatpesto

1 port
1 kycklingfilé, ca 125 g
salt, peppar
smör till stekning
1/2 pkt halloumiost
100 g blandad sallad
5 gula cocktailtomater
2 msk vinägrettdressing
1–2 msk granatäppelkärnor (finns i frysdisken)

Annons

Tomatpesto
2 msk pinjenötter
8–10 bitar soltorkad tomat (i olja)
1/2 bunt persilja
1 liten vitlöksklyfta
2–3 msk god olivolja
½ dl finriven parmesanost

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Tomatpesto: Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de får lite färg. Passa noga, de bränns lätt.

2. Lägg samtliga ingredienser utom osten i en matberedare och kör till en puré. Späd med mer olja och eventuellt lite vatten om peston verkar torr. Vänd sist ner osten.

3. Salta och peppra kycklingfilén runt om. Stek den i smör i stekpanna på medelvärme så att den får fin färg. Efterstek i ugn tills innertemperaturen är 68 .

4. Skär halloumiosten i tärningar. Stek dem gyllene i smör.

5. Arrangera salladen och halverade tomater på en tallrik, droppa över vinägretten. Skär kycklingen i skivor och lägg på salladen. Strö över halloumiost och granatäppelkärnor. Servera tomatpesto och ett gott bröd till.

 

Tips!

*Bred en klick tomatpesto på rostade skivor av baguette och servera som förrätt eller drinktilltugg.

*Servera tomatpeston till din favoritpasta och lägg till ytterligare parmesanost.

 

Läs mer:

Vårens läckraste kycklingsallad

Snabba chillikycklingen

Stekt halloumi med varma tomater

 

Av Britt Mari Granath

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…