Annons

Annons

Kycklingrullader och cidersås

Härligt saftiga kycklinglårfiléer med färskost och örter är festligt att bjuda på! Du kan fästa baconskivorna med en tandpetare eller vira baconskivan så att den går omlott runt rulladen.

Dela
(46)

Kycklingrullader med cidersås

4 port
600 g kycklinglårfilé
100 g färskost, örter & vitlök
basilikablad
140 g skivat bacon
cocktailtomater på kvist
900 g delikatesspotatis
3 msk rapsolja
flingsalt
färska örtkryddor
1 knippe grön sparris

Annons

Cidersås
3 små schalottenlökar
2 tsk smör
31/2–4 dl äppelcider
2 msk konc kycklingfond
2 dl vispgrädde
kinesisk soja

Servering
sallad

Ugn 200

 

Gör så här

1. Putsa lårfiléerna, lägg ut dem plant. Klicka på ost, bred ut den lite. Lägg på basilikablad och rulla ihop. Peppra runtom och vira baconskivorna runt rullarna.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Bryn rullarna runtom i stekpanna. Flytta över kycklingen till en bakpappersklädd långpanna och stek vidare mitt i ugnen ca 20 min. Lägg in en kvist cocktailtomater intill kycklingen de sista 10 min så att tomatkvisten rostas samtidigt.

3. Tvätta potatisen, halvera eller kvarta den. Fördela potatisen på en bakpappersklädd plåt. Häll över olja och flingsalt, blanda om. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Ta ut och klipp lite örter över potatisen. Koka sparrisen ca 5 min i lättsaltat vatten och blanda i.

4. Cidersås: Skala och finhacka löken. Fräs den blank och smidig i smör. Tillsätt cider, fond samt lite salt och peppar. Låt koka tills halva mängden vätska återstår. Sila såsen, tillsätt grädde och koka samman tills 3 dl vätska återstår. Smaka av med soja, salt och peppar. Servera potatisen, såsen och en blandad grönsallad till kycklingen.

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Assistent: Linnea Eriksson


Läs mer om:

Dela
(46)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…