Annons

Annons

Kycklingpanna med söta äpplen & kantareller

Riktigt läcker middagsrätt där kycklingfilé delar panna med smörstekta kantareller och söta äpplen i gräddig sås.

Dela
(241)

Kycklingpanna med söta äpplen och kantareller

4 port

4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
1 gul lök
2 vitlöksklyftor

Sås
200 g kantareller
2 msk smör
3 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
1 dl sherry
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 msk soja
2 tsk maizena majsstärkelse
2–3 msk vatten

Annons

Stekta äpplen
2–3 röda äpplen
2 msk smör
2 msk muscovadosocker el farinsocker

Garnering
en näve sockerärter
timjan

 

Gör så här

1. Putsa filéerna och dela i 3 bitar på längden. Salta och peppra runt om. Bryn kycklingen runt om i smör.

2. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa kantarellerna. Bryn tillsammans i en kastrull i smör. Häll i grädde och kalvfond och låt såsen sjuda några min. Tillsätt sherry, salt, peppar och soja. Rör ut majsstärkelsen i vattnet, rör ner i såsen och koka upp.

3. Vänd ner kantarellsåsen bland de brynta kycklingfiléerna och rör om.

4. Stekta äpplen: Kärna ur och klyfta äpplena. Hetta upp smöret i en stekpanna, tillsätt sockret och rör om. Lägg ner äppelklyftorna och stek tills sockret har smält helt och klyftorna fått lite färg.

5. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i sockerärterna. Koka 1–2 min och häll av.

6. Toppa kycklingpannan med äppelklyftorna, sockerärterna och färsk timjan. Servera med kokt eller pressad potatis samt en krispig sallad.

 

Läs mer

Bacon- och paprikapanna

Festkyckling på nolltid

Krämig kycklinggratäng

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(241)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…