Annons

Annons

Kycklingpaj med ajvar & bacon

God kycklingpaj med fyllig ajvarsmak och salt bacon. Härliga smaker som uppskattas av de flesta!

Dela
(399)

Kycklingpaj med ajvar och bacon

4 port 

3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
1 orange paprika
4–6 skivor bacon

Äggstanning
4 ägg
1 burk kesella, 250 g
2 dl vispgrädde
1 dl ajvar relish
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl riven lagrad ost

Annons

Garnering
kryddgrönt, t ex rosmarin, persilja

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Blanda vetemjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och forma till en degboll. Svep in i plastfilm och låt vila kallt i ca 20 min.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diam. Nagga skalet med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.

3. Fyllning: Putsa och krydda kycklingfiléerna. Bryn dem runt om i smör. Lägg i en ugnsform och stek mitt i ugnen, 12–15 min. Ta ut, låt svalna lite och skär i skivor.

4. Äggstanning: Vispa ihop alla ingredienser. Häll hälften av äggstanningen i pajskalet.

5. Kärna ur och strimla paprikan, lägg i skalet. Fördela den skivade kycklingen i pajskalet och häll över resterande mängd äggstanning. Klipp till baconskivorna och lägg dem i äggstanningen som en solfjäder.

6. Grädda mitt i ugnen, 40-45 min. Känn med en sticka att pajen är klar. Garnera och servera.

Tips! Täck pajen med folie under gräddningen om den börjar få för mycket färg.

 

Läs mer

Festkyckling på nolltid

Grillade kycklingspett med kall vitlökssås

Krämig kycklinggratäng

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

 


Läs mer om:

Dela
(399)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…