Annons

Annons

Kycklinglåda à la flygande Jacob

Flygande Jakob är en klassiker som älskas av många! Kyckling, bananer och jordnötter i en oslagbar kombination.

Dela
(1.12k)

Kycklingåda a la flygande Jacob.

4 port

500 g kycklingfilé
1 pkt bacon, 140 g
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
1 äpple
1 msk curry
2 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl vatten
2 msk kalvfond
1/2 dl chilisås
2 dl matlagningsgrädde
2 bananer
2 dl riven ost

Annons

Garnering
1 dl jordnötter

Servering
kokt ris

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Dela fileerna i tunna, smala bitar. Strimla baconet.

2. Stek kycklingfileerna i smör, salta och peppra. Tag upp kycklingen och stek baconet.

3. Tärna äpplet och stek bitarna tillsammans med curry i smör. Pudra över mjölet och blanda. Späd med vatten, fond, chilisås och grädde. Låt sjuda några min. Smaka av med salt och peppar.

4. Skiva bananerna. Lägg kycklingfiléer och bananbitar i en gratängform och häll över såsen. Strö över riven ost och gratinera i ca 12 min.

5. Strö över jordnötter och servera med kokt ris och gärna en sallad.

 

Läs mer:

Kasslergratäng med krämig ostsås

 Pastagratäng med bacon

Krämig lövbiffs- och potatisgratäng

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(1.12k)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…